Talpbetétkészítés


Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön lúdtalpbetétje a GUY CAPRON „thermoplast” talpbetét, rendelésre, egyedi méretre készül a szakorvos javaslata alapján, a tehermentesített járás megoldásával a láb kezelésére.

Kétfajta vizsgálatot végzünk. Az egyik az úgynevezett Podoszkópos vizsgálat, mely tükrös lábvizsgálatot jelent. A másik a Feet Print vizsgálat, amely láblenyomat készítést jelent. Vákuum segítségével pontos talplenyomat keletkezik, melynek segítségével elkészíthető a talpbetét. A talpbetét ¾-es hosszúságú. Az elkészítés kb. 45 percet vesz igénybe.

A talpbetét vizsgálatra előzetes időpont egyeztetés szükséges! Várjuk megkeresését a Kapcsolat menüpontban megtalálható elérhetőségek bármelyikén!

A thermoplast talpbetétről

Indikáció
A hosszanti és harántboltozat alátámasztására, a láb sarokrészének pontos tartására szolgál. (Pes planus, pes calceneovalgus)

Méretezés
A talpi rész teljes felületére kiterjedően mintát kell venni. A mintázás vákuumos technológiával készül.

Szerkezeti kialakítás
A támasztékok (hosszboltozati, metatarsus, sarokék, nyomáselosztás stb.) a vákuumformázó minta alapján kerülnek kialakításra. A betét alsó felülete teljesen felfekszik a foglalótalpbélésre. A lábbal érintkező réteg lágyhab.

Általános anyagösszetétel
Etilénvinilacetát (EVA) zártcellás habszerkezetű táblásanyag. Lábbal érintkező része puha, formatartó rétege hőre keményedő gyantával átitatott nem szőtt textil, kitöltő rétege kemény etilénvinilacetát hab, vagy műparafa.

Ápolás
A talpbetétek különleges kezelést, ápolást nem igényelnek. Tisztítása langyos, szappanos vízzel, enyhe dörzsöléssel (pl. szivaccsal). Szokványos cipőspray-k a betétet nem károsítják. Gombás fertőzés megakadályozására javasolt a hetenkénti gombaölő, izzadás gátló anyagos lemosás.

Javítás, reklamáció
A társadalombiztosítási rendelet előírása szerint a talpbetét egy éves kihordási időre készül. A talpbetét formáját legalább 1 évig megtartja, amennyiben nem teszi ki 60 celsius foknál nagyobb hőhatásnak. Direkt sugárzó hőtől a betétet védeni kell!

Thermoplast betét

Megfelelőségi nyilatkozat
Az Önnek átadott talpbetét teljes mértékben kielégíti az orvostechnikai eszközökről szóló 4/2009. (III.17.) EüM rendelet 1. mellékletében foglalt, rá vonatkozó alapvető követelmények mindegyikét.