Szoptatási és babaápolási termékek

Philips, Avent

Az alábbi márkákat forgalmazzuk: Philips-AVENT, Medela, Baby Bruin

AVENT kézi mellszívók már 12 900 Ft-tól!

Az alábbi termékeket forgalmazzuk, a teljesség igénye nélkül: cumisüveg, cumi, orrszívó, melltartóbetét, hidegpárásítók, kézi és elektromos mellszívó, lázmérők, fülhőmérők, légzésfigyelők, pelenkák stb.

AVENT cumisüvegek, cumik, mellszívók

Csak 100% BPA mentes termékeket forgalmazunk! Mit jelent ez?

Manapság egyre több csecsemő terméken olvashatjuk ezt a feliratot: 100% BPA Free. A BPA /Bisphenol A/ az egyik legelterjedtebb műanyagipari alapanyag. Csomagoló anyagokat, műanyag edényeket is készítenek belőle. A BPA-nak a szervezetre gyakorolt hatása túlzottan hasonlít az ösztrogénekéhez. A szervezetbe kerülve leköti az ösztrogénreceptorokat, bár valójában persze nem hormon, ettől a szervezet összezavarodik. Mivel a nemi hormonok rengetegféleképpen alakítják a folyamatokat a szervezetben, szinte feltérképezhetetlen, hogyan torzítja fejlődésünket és működésünket.

Klinikai tesztekkel igazolták, hogy a fiúknál például csökkentheti a spermiumtermelést, a lányoknál pedig a saját ösztrogén termelését, ezáltal meddőséget, idő előtti pubertást okozhat, gyermekkorban pedig befolyásolhatja a másodlagos nemi jellegek kialakulását. A tudósok úgy gondolják, hogy szerepe lehet az elhízásban is. A BPA a szervezetből ugyan lassan kiürül, viszont a BPA-t tartalmazó cumik, cumisüvegek rendszeres használatával a BPA, a cumi anyagából folyamatosan kioldódik, ezáltal pótlást biztosít, melynek így folyamatosan rossz hatása van a baba szervezetére.